Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αδυνάτισμα - Κυτταρίτιδα: Ας αρχίσουμε από τα βασικά...


Πόσες φορές επιχειρήσαμε να φροντίσουμε το σώμα μας χάνοντας τα περιττά κιλά και αντιμετωπίζοντας την κυτταρίτιδα και την ενδεχόμενη χαλάρωση του δέρματος; Πιθανότατα, πολλές φορές... Και προφανώς αποτύχαμε σε όλες… Γι’ αυτό και θέλουμε να προσπαθήσουμε ξανά.

Αυτή τη φορά όμως θέλουμε να επιτύχουμε ουσιαστικά και μόνιμα αποτελέσματα.

Έχουμε, άραγε, καταλάβει ακριβώς τι πήγε λάθος τις προηγούμενες φορές; Μήπως δεν λάβαμε υπόψη μας ή δεν ακολουθήσαμε σωστά κάποια βασικά βήματα;

Ας τα δούμε, λοιπόν, ξανά από την αρχή:

  1. Το αδυνάτισμα και η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς και της ενδεχόμενης χαλάρωσης του δέρματος που τα συνοδεύει, είναι μια υπόθεση εύκολη ή δύσκολη, ανάλογα με το βαθμό που θέλουμε να προσπαθήσουμε, την επιμονή, την υπομονή και την αποφασιστικότητά μας. Αυτή τη φορά λοιπόν ας είμαστε πιο αποφασιστικές, υπομονετικές αλλά και επίμονες.
  1. Γνωρίζουμε ακριβώς τις αιτίες που το σώμα μας δεν είναι και «στα καλύτερά» του; Τις περισσότερες φορές αιτίες είναι οι κακές διατροφικές συνήθειες, η καθιστική ζωή, τα ακατάστατα γεύματα, η έλλειψη άσκησης. Καιρός λοιπόν να τα αλλάξουμε. (Εννοείται, πως έχουμε εξακριβώσει ότι για τα προβλήματα βάρους μας δεν ευθύνονται άλλοι παράγοντες όπως ενδοκρινικές διαταραχές, γιατί σε αυτή την περίπτωση πριν από κάθε δική μας προσπάθεια θα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν γιατρό).
  1. Ας  γνωρίσουμε πρώτα τις ανάγκες του σώματός μας. Με τις κατάλληλες μετρήσεις και λαμβάνοντας υπόψη το ύψος, την ηλικία μας, το φύλο, τη φυσική μας δραστηριότητα, θα μάθουμε ποιο θα πρέπει να είναι το ιδανικό μας βάρος, καθώς και τις διατροφικές και θερμιδικές ανάγκες του οργανισμού μας. Επίσης θα εντοπίσουμε το βαθμό και το στάδιο της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης. Έτσι θα γνωρίζουμε ακριβώς πού χρειάζεται να εστιαστούμε και με ποιους τρόπους θα βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει την ισορροπία του.
  1. Στη συνέχεια ορίζουμε τους στόχους μας. Μικροί αλλά μακροπρόθεσμοι στόχοι είναι και πιο εύκολο να τους πετύχουμε αλλά και έχουν μονιμότερα αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε, μόνιμα και όχι προσωρινά, όλες εκείνες τις συνήθειες της ζωής μας που κάνουν κακό πρώτα στην υγεία και στη συνέχεια και στην εμφάνισή μας. Το χάσιμο 0,5 έως το πολύ 1 κιλό την εβδομάδα είναι το καλύτερο. Αν επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε και την κυτταρίτιδα και να αποκτήσουμε ένα σφριγηλό σώμα, 1-2 μήνες προσπάθειας πριν το καλοκαίρι δεν θα φέρουν και κανένα θεαματικό και μόνιμο αποτέλεσμα. Απαιτείται πολύμηνη προσπάθεια και φυσικά καθημερινή φροντίδα για να προλάβουμε την επανεμφάνισή της.
  1. Αποφεύγουμε να σοκάρουμε το σώμα μας και τον εαυτό μας, αλλά να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Δεν αρχίζουμε μια αυστηρή δίαιτα λίγων θερμίδων ούτε αρχίζουμε να καταπονούμε το σώμα μας με σκληρή γυμναστική. Αρχικά ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς στερήσεις και εντείνουμε λίγο τη φυσική μας δραστηριότητα. Ολιγόωρο περπάτημα κάθε μέρα, αντί να καθόμαστε συνέχεια σε μια καρέκλα ή στον καναπέ μας, είναι σημαντική αρχή.   
 Αφού αρχίσουμε να συνηθίζουμε και εμείς και το σώμα μας τις καινούριες συνήθειες που θέλουμε να υιοθετήσουμε, τότε μπορούμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, αλλά και πάλι με μέτρο.
Η καλή αρχή, λένε, είναι το ήμισυ του παντός. Γνωρίζουμε τις ανάγκες μας, βάλαμε τους στόχους μας και έχουμε προετοιμαστεί ανάλογα. Ώρα για δράση… 

Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση να αδυνατίσουμε και να βελτιώσουμε την εμφάνιση του σώματός μας αυτή τη φορά θα είναι η οριστική και αυτή που θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

Δείτε επίσης:
Περιττά Κιλά: Υπάρχει λόγος να ανησυχούμε;
Κυτταρίτιδα: Είναι τόσο δύσκολο να απαλλαγούμε;
Ισορροπημένη Διατροφή: Ο καλύτερος τρόπος να φροντίσουμε τον εαυτό μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου