Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ανάλυση Δέρματος



Είναι η προσεκτική παρατήρηση της κατάστασης της επιδερμίδας του προσώπου μας για να το κατατάξουμε σε έναν από τους βασικούς τύπους δέρματος (λιπαρό, ξηρό, κανονικό, μικτό), να επισημάνουμε ιδιαίτερες βλάβες (φαγέσωρες, βλάβες ακμής, δυσχρωμίες, αφυδάτωση, ρυτίδες,  κ.ά.) που παρουσιάζει και να καταγράψουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (έντονη τριχοφυΐα, κ.ά.).

  • Ποια είναι τα οφέλη της;
Όταν γνωρίζουμε ακριβώς τις ανάγκες του δέρματός μας, μπορούμε να το φροντίσουμε με τα κατάλληλα προϊόντα και τις θεραπείες που χρειάζεται για να είναι υγιές και όμορφο. Έτσι δεν ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα σε προϊόντα ακατάλληλα για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και σε θεραπείες περιποίησης χωρίς αποτέλεσμα.

  • Πότε πρέπει να την κάνουμε;
Καλό είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχουμε το πρόσωπό μας, ώστε να γνωρίζουμε τη λεπτομερή κατάσταση του δέρματός μας και τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Αυτή είναι μια διαδικασία που συχνά την κάνουμε και μόνες μας, αλλά την λεπτομερέστερη και πιο ακριβή ανάλυση θα μας την κάνει μία αισθητικός.

  • Με ποιον τρόπο γίνεται;
Για την εκτίμηση των ιδιαιτεροτήτων του δέρματός μας, θα πρέπει πρώτα πρώτα η επιδερμίδα μας να είναι καθαρή, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, σκόνης, ρύπων και σμήγματος. Γι’ αυτό, την καθαρίζουμε σχολαστικά με τη διαδικασία του απλού καθαρισμού.
Στην συνέχεια, παρατηρούμε το δέρμα λεπτομερώς, σε κατάλληλο φωτισμό, με γυμνό μάτι αλλά και με τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού, για να έχουμε μια πρώτη εικόνα του δέρματος.
Ακολουθεί η εξέτασή του με τη λυχνία Wood, η οποία μας δίνει ακόμη ακριβέστερες πληροφορίες για την κατάστασή του.
Τέλος, μπορούμε να ψηλαφίσουμε το δέρμα για να ελέγξουμε την υφή του, το πόσο παχύ ή λεπτό είναι, τον βαθμό ευαισθησίας του κλπ.

  • Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης;
Μετά από την ανάλυση του δέρματος του προσώπου μας, θα γνωρίζουμε ακριβώς και με λεπτομέρειες ποια είναι τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του, ποιες είναι οι ανάγκες του και ποιοι παράγοντες το επηρεάζουν. 

Έτσι, θα μπορούμε να επιλέξουμε τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης που μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες του και να αποφασίσουμε με σιγουριά τις εξειδικευμένες περιποιήσεις που θέλουμε να του προσφέρουμε, ώστε να έχουμε ένα YΓΙΕΣ, ΛΑΜΠΕΡΟ και ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου